New

ΕΣΠΑ Ιστοσελίδες 2021-2027

Δείτε όλα τα Ενεργά ΕΣΠΑ για Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop και Marketing.

Τι είναι το PBN (Private Blog Network) στο SEO;

Τι είναι το PBN (Private Blog Network) στο SEO;
Τι είναι το PBN (Private Blog Network) στο SEO;

Το PBN (Private Blog Network) ή αλλιώς Ιδιωτικό Δίκτυο Blog είναι μια Τακτική Black hat στο SEO για να "κερδίσεις" backlinks. Τις περισσότερες φορές τα PBN δίκτυα είναι με πληρωμή αλλά υπάρχουν και Δωρεάν περιπτώσεις.

Πολλοί στον κλάδο του SEO χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να αυξήσουν το Authority ενός site και κατ' επέκταση τη δύναμή του στο Ranking. Η κίνηση του site σου αυξάνεται μέχρι να κοπεί το Νήμα απότομα από την Google και να σου κοπεί και η Χαρά.

Βέβαια μπορεί και να μην κοπεί και να δεις την Ιστοσελίδα σου να ανεβαίνει.
Τα έχει και αυτά το SEO και βάζοντας τελεία στην πρόταση αυτή ξεκινάει και το "ντιμπέιτ" για τα πλεονεκτήματα του PBN.

Πάμε όμως να τα δούμε όλα για τα Private Blog Networks, αναλυτικά.

Στην Cosmolink εξειδικευόμαστε στο SEO (search engine optimization) και στα Backlinks πάντα και μόνο με white hat τεχνικές χωρίς να αφήσουμε τίποτα στην Τύχη. Το να Κερδίσεις Backlinks είναι Δύσκολο και γι' αυτό είναι για λίγους.

Τα SEO Agencies στο Εξωτερικό χρεώνουν για 1 backlink από 800€ μέχρι 2500€ αυτό και μόνο λέει πολλά.

Διάβασε τον Οδηγό για SEO της Cosmolink.

Το PBN παραβιάζει τους Κανόνες της Google

Ένα PBN (private blog network) παραβιάζει τους Κανόνες της Google, τελεία.
Μπορείς να διαβάσεις τα Guidelines της Google επί του θέματος, αν είσαι δύσπιστος με εμάς.

Η προσπάθεια χειραγώγησης της Google είναι ο σίγουρος δρόμος για την μακροπρόθεσμη αποτυχία της Online επιχείρησής σου ακόμα και αν το κόλπο σου έχει επιτυχία. Αυτό ισχύει και στη Ζωή.

Άσε που η αξία των backlinks από πραγματικά site δεν συγκρίνεται με τα fake.
Μπορεί να πληρώσεις για 15 links για να πάρεις αξία και με 1 link Αυθεντικό από κάποιον που ξέρει SEO να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα και τελικά σε χαμηλότερη τιμή. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Κατασκευή Ιστοσελίδας, Λογοτύπου και ούτω καθεξής.

Για να το συνοψίσω τα PBN ΔΕΝ προσφέρουν πραγματική Αξία.
Μπορεί να χρησιμοποιούνται με την τακτική "fake it till you make it" αλλά το άγρυπνο μάτι της Google σε Βλέπει.

Και προφανώς αγαπητέ μου πονηρούλη SEO expert ΔΕΝ είσαι πιο έξυπνος.

O μοναδικός τρόπος να κερδίσεις Backlinks για το site σου είναι με την αξία σου και δημιουργώντας μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο, όπως αυτό εδώ.

Κίνδυνοι χρήσης PBN

Για να ανακαλύψεις ποιοι είναι οι κίνδυνοι Χρήσης των PBN (Private Blog Network) είτε πρέπει να το ζήσεις ή να διαβάζεις αρκετά, αρκετά.

Παρόλο όμως τον κίνδυνο πολλοί τα χρησιμοποιούν και τα προμοτάρουν κιόλας. Γιατί αν δεν την πάθεις πως θα μάθεις;
Εμείς τα έχουμε βιώσει και τα δύο πειραματειζόμενοι με το SEO.

Τα PBN βοηθούν το site μου στο Rank;

Ναί, τα PBN βοηθούν το site σου στο Rank αλλά ποντάρεις να μην σε ανακαλύψει η Google.

Στην καλύτερη περίπτωση ποντάρεις με μια τεράστια πτώση στην Κίνηση στην χειρότερη με μόνιμο ban από την Google και άντε μετά να μου πεις και να σου πω.

Ακόμα και να μην φας ban ή να πέσει η κίνηση του site σου, θα έχεις δώσει λεφτά για κάτι άχρηστο ποντάροντας ότι όταν ανέβεις στην Google θα κερδίσεις πραγματικούς πελάτες.

Αναγνωρίζει η Google ένα PBN;

Ναί, η Google αναγνωρίζει ένα PBN με τους παρακάτω τρόπους:
- Ίδια IP
- Link analysis tools
- Από την Google 😂 (ναί, υπάρχει και το manual)

Οι SEO experts βέβαια που τα φτιάχνουν ξέρουν, οπότε προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους, να παραπλανήσουν χρησιμοποιώντας Blog με υψηλό αριθμό Inbound links, διαφορετικές IP και πολλά άλλα.

Πλέον με το A.I. της η Google γίνεται όλο και καλύτερη στο να αναγνωρίζει την Ποιότητα στα backlinks. Το SEO το 2024 δεν έχει καμία σχέση με το SEO πριν 5 χρόνια, πόσο μάλλον με 10+.

Τα 3 γνωστότερα δημόσια τύπου "PBN" δίκτυα

Tα 3 γνωστότερα δημόσια "PBN's" δίκτυα που τα λένε αλλιώς πλέον είναι η Whitepress και η marketin9 που είναι Πολωνικές και λειτουργούν Ευρώπη και η Linkhouse που λειτουργεί Αμερική.

Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία πέφτουν και σηκώνονται με διαφορετικά ονόματα, τακτικές και ελιγμούς, είτε σε προσωπικό είτε σε δημόσιο επίπεδο.

📖
Εδώ να προσθέσω μετά από εκτεταμένα σχόλια περί του θέματος ότι η Λέξη: PBN (Private Blog Network) σημαίνει Ιδιωτικό (Υπάρχει Signup/in) Δίκτυο με Blog, Αυτολεξεί.

Η ίδια λέξη βέβαια χρησιμοποιείτε διαφορετικά, είτε για να περιγράψει κάποια συγκεκριμένη τεχνική δημιουργίας τέτοιου δικτύου (αγορά server, λυγμένα domain, κτλ), είτε ως Personal Blog Network, είτε Αυτολεξεί σαν Δίκτυο με Blog. Ο σκοπός όλων βέβαια είναι η παραπλάνηση του Αλγορίθμου.

Ο σωστός τρόπος για να κερδίσεις ένα backlink είναι white hat αν και αυτό ακόμα θεωρείτε χειριστικό για την Google αλλά υπάρχουν κάποια παράθυρα. Η κυριότερη white hat τεχνική δημιουργίας backlink είναι να το ζητήσεις απλά και ευγενικά, όπως ακριβώς θα σου έλεγε και κάποιος coach επικοινωνίας για Σχέσεις.

Μην το κάνεις πολύπλοκο, επικεντρώσου στην δημιουργία μοναδικού και ουσιαστικού περιεχομένου σήμερα και θα κερδίσεις πολλά περισσότερα από ένα backlink.

Επίσης υπάρχουν τεχνικές πολύ προχωρημένες στις οποίες μπορείς να κερδίσεις πολλά backlinks, όλα white hat χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις ή να παραπλανήσεις την Google. Αν θες να μάθεις τον τρόπο, στείλε μας μήνυμα.

Για να διορθώσεις τα links από PBN θα χρειαστείς κάποιο εργαλείο όπως το AHREF ή το SEMRUSH καθώς και το disavow tool της Google.

Κάνε ένα Scan την Ιστοσελίδα σου για να δεις πια links έχουν χαμηλό οργανικό Traffic. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό για να τα εντοπίσεις είναι οτι τα link είναι βαλμένα λάθος μέσα στο site που σου δίνει το value (δεν ισχύει πάντα).

Αφού βρεις τα site χρησιμοποίησε το εργαλείο της Google για να τα βγάλεις.
Να ξέρεις ότι όταν τα αφαιρέσεις θα δεις πτώση στο Traffic σου αλλά μην πτοηθείς είναι φυσιολογικό. Σε λίγο καιρό θα ανακάμψεις ακόμα δυνατότερος.


Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Βγές στις πρώτες 3 θέσεις της Google.

Στείλε e-mail
Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Great! Έκανες Εγγραφή με Επιτυχία.

Καλωσήρθες πίσω! You've successfully signed in.

You've successfully subscribed to Cosmolink • SEO Digital Agency.

Επιτυχία! Δες το email σου με το link για την Είσοδο.

Success! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.