New

ΕΣΠΑ Ιστοσελίδες 2021-2027

Δείτε όλα τα Ενεργά ΕΣΠΑ για Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop και Marketing.

Αξίζει η Κατασκευή Ιστοσελίδας σε WordPress το 2024;

Κατασκευή Ιστοσελίδας σε WordPress
Κατασκευή Ιστοσελίδας σε WordPress

Εξαρτάται, για να προχωρήσεις την Κατασκευή της Ιστοσελίδας σου με WordPress το 2024 πρέπει να πάρεις κάποιες παραμέτρους. Τι budget θα χρησιμοποιήσεις, σε τι εταιρεία θα απευθυνθείς, ποιές είναι οι λειτουργικές ανάγκες του online project σου και ποιός είναι ο σκοπός της Επιχείρησής σου. Για παράδειγμα, αν θες να δημιουργήσεις ηλεκτρονικό Κατάστημα, υπάρχουν και καλύτερες επιλογές.

Παρακάτω θα διαβάσεις, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του WordPress. Πόσο εύκολο είναι στην χρήση του, πόσες εταιρείες web development σε WordPress υπάρχουν στην Ελλάδα και αν είσαι ευέλικτος να βρείς άλλη εταιρεία; Πόσο εύκολα μπορείς να ενσωματώσεις SEO στο WordPress και Πόσο κοστίζει;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι οι δυνατότητες του WordPress είναι απεριόριστες.

 • Είναι εύκολο στην χρήση και στο ανέβασμα περιεχομένου (π.χ άρθρα, εικόνες, βίντεο)
 • Τεράστια ευελιξία στην προσθήκη custom κώδικα, interactions, JavaScript
 • Εύκολη συντήρηση μιας WordPress ιστοσελίδας και χαμηλό hosting
 • Μεγάλη κοινότητα με πολλά themes και Plugins για έξτρα λειτουργίες
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές εφαρμογές και σε e-shop
 • Εύκολη προσθήκη SEO για τις μηχανές αναζήτησης
 • Open source
 • Εύκολη προσθήκη πολλαπλών γλωσσών

Βέβαια, όσο εύκολα δημιουργείς Ιστοσελίδα σε WordPress, τόσο δαιδαλώδης σου μοιάζει μετά.

Πάμε να δούμε λοιπόν, σου ταιριάζει το WordPress;

Η ομάδα μας έχει την Εμπειρία και την Γνώση να σε κατευθύνει σωστά μα κυρίως μακροπρόθεσμα, για να έχεις το υψηλότερο ROI στην επένδυσή σου. Μην ξεχνάς, ότι η σωστή επιλογή Τεχνολογίας στο Project σου είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία του.

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για σχεδίαση και ανάπτυξη Ιστοσελίδας εύκολα. Στην πληροφορική ονομάζουμε το WordPress ανοιχτού κώδικα CMS και έχει αδειοδοτηθεί με GPLv2, αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει ή να τροποποιήσει το λογισμικό του, δωρεάν.

Το CMS αποτελεί συντομογραφία του Content Management System. Είναι μια εφαρμογή λογισμικού ή ένα σύνολο προγραμμάτων πληροφορικής που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου. Η κύρια χρήση των CMS είναι για τη διαχείριση περιεχομένου σε επιχειρήσεις (Enterprise CM) και για τη διαχείριση περιεχομένου ιστοτόπων (Web CM).

📒
Το 45.8% [μέτρηση του 2023] όλων των παραγόμενων Ιστοσελίδων στο internet είναι σε WordPress.

Πότε και Ποιοί δημιουργησαν το WordPress;

Το WordPress ξεκίνησε σαν παρακλάδι ενός προηγούμενου έργου που ονομαζόταν b2/cafelog, το 2003! Αυτοί που το δημιούργησαν είναι ο Matthew Charles Mullenweg και ο Mike Little. Από τότε μέχρι σήμερα το Πρόσωπο του WordPress είναι ο Matt.

Ο Matt το πήγε ένα βήμα παραπέρα, δημιούργησε την Automattic, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από την εμπορική υπηρεσία WordPress.com.

Από εκεί και μετά η τεράστια κοινότητα από developers έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να είναι το Νο1 CMS παγκοσμίως.

Τι Ιστοσελίδες μπορώ να φτιάξω με WordPress;

Το WordPress άρχισε σαν ένα εργαλείο για τη δημιουργία blog, αυτό βέβαια δεν ισχύει πλέον. Σήμερα, χάρη στο τεράστιο οικοσύστημα των πρόσθετων (plugins) και των θεμάτων (themes), με το WordPress μπορείς να φτιάξεις οποιοδήποτε τύπο ιστοσελίδας θες.

Εκτός από Blog και Ιστοσελίδες μπορείς να κατασκευάσεις το ηλεκτρονικό σου κατάστημα με την χρήση του WooCommerce. Μερικοί ακόμα τύποι ιστοσελίδων που μπορείς να κατασκευάσεις είναι:

 • Απλές Ιστοσελίδες
 • E-shop
 • Blog
 • Portfolios
 • Βιογραφικά
 • Landing Pages
 • HR Portals
 • Κοινωνικά δίκτυα
 • Ιστοσελίδες συνδρομητών
 • ... σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.

Τα γνωστότερα sites που χρησιμοποιούν WordPress;

Το επίσημο website του Λευκού Οίκου (Αν αναρωτιέσαι σχετικά με το Traffic).

Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε WordPress στην Ανάπτυξη Ιστοσελίδας του
Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε WordPress στην Ανάπτυξη Ιστοσελίδας του

Η Microsoft στο Blog της !

Το Blog της Microsoft είναι φτιαγμένο σε WordPress
Το Blog της Microsoft είναι φτιαγμένο σε WordPress

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Το WordPress σε σχέση με τα Γνωστότερα CMS (Drupal, Joomla) είναι ο Βασιλιάς. Έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα λόγω της Κοινότητας, ξεχωρίζει η εύκολη προσθήκη custom λειτουργιών και η εφαρμογή SEO.

Βέβαια, έχει και τα Μειονεκτήματά του σε σχέση με νέες τεχνολογίες που βγαίνουν και εξειδικεύονται στο αντικείμενό τους. Για παράδειγμα αντί να χρησιμοποιήσεις WordPress, Drupal ή Joomla για το e-shop σου, πολύ καλύτερες επιλογές, πιο εύχρηστες και πιο οικονομικές είναι το Shopify και το BigCommerce.

Κοινότητα, Themes και Plugins

Η κοινότητα του WordPress είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο για το 2024 σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο CMS. Αυτό για εσένα σημαίνει ότι έχεις πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία από themes και plugins, αλλά και σε άτομα που μπορούν να λύσουν κάθε πρόβλημά σου, εύκολα και γρήγορα.

Θα βρείς πάρα πολλά θέματα ιστοσελίδων και plugins στο ThemeForest και στην ίδια την WordPress.

Βέβαια, το Θέμα και τα πρόσθετα (plugins) μπορούν να γίνουν μειονέκτημα όταν δεν επιλεχθούν σωστά και όταν μπούν πολλά μαζί σε μία Ιστοσελίδα. Η ταχύτητα της Σελίδας πέφτει μαζί με την Ασφάλειά της.

Custom Λύσεις

Το WordPress προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής για custom λύσεις. Είτε θέλεις να δημιουργήσεις ένα απλό blog, είτε μια πλήρως custom ιστοσελίδα. Μπορείς να προσθέσεις κώδικα όπου θες σχετικά εύκολα με plugins, να τροποποιήσεις ένα Theme ή ακόμα και να φτιάξεις ένα δικό σου. Ακόμη μπορείς να δημιουργήσεις websites με κάποιον Page Builder όπως ο Elementor.

Συχνά Updates

Τα updates στο WordPress είναι συχνά και είναι πλεονέκτημα από θέμα ασφάλειας και εξέλιξης της Τεχνολογίας. Τα ίδια updates βέβαια μπορούν να γίνουν μειονέκτημα όταν δεν ακολουθείς περιοδικά τις αναβαθμίσεις. Ειδικά, όταν χρησιμοποιείς Plugin που δεν συμβαδίζουν με τις αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση του WordPress.

Δεν υπάρχει φορά που να μπήκα σε WordPress site πελάτη και να μην Τρόμαξα!

Φιλοξενία και Server

Η φιλοξενία και o server μπορούν όπως τα updates να είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα ανάλογα την χρήση τους. Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν shared hosting λύσεις (για να σου κοστίσει φθηνότερα). Μια φθηνή λύση server είναι ριψοκίνδυνη για την ασφάλειά του site σου και για το SEO.

Αλλά από την άλλη, έχεις το πλεονέκτημα να χρησιμοποιήσεις WordPress Hosting provider για το site σου για ταχύτητα, server optimization και SEO.

Υψηλό επίπεδο Γνώσεων

Το επίπεδο γνώσεων είναι πολύ σημαντικό στην επιτυχία του project σου. Η πολύ υψηλή απόδοση που μπορεί να φτάσει το WordPress απαιτεί πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων, δεν είναι τυχαία ο Βασιλιάς των CMS. Από την άλλη αν χρειάζεσαι πολύπλοκες custom λειτουργίες έστω και μία δύο, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Πόσο Εύκολο στη Χρήση είναι;

Η ευκολία Χρήσης του WordPress διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο παίρνοντας παραμέτρους όπως η εξοικείωση με την Πληροφορική. Συνοπτικά είναι πολύ εύκολο στην χρήση του για απλά projects αλλά μπορεί να φανεί δαιδαλώδες όταν τα project έχουν απαιτήσεις λόγω των Plugins.

Βαθμολογία Χρήσης Διαχειριστικού: 6/10

Η παραπάνω βαθμολογία είναι δική μας ανάλογα με το feedback των πελατών μας (8 στους 10 δεν είναι εξοικειωμένοι). Ενώ είναι εύκολο δεν του βάλαμε παραπάνω γιατί γνωρίζουμε πως λειτουρούν όλα τα υπόλοιπα.

Με βοηθάει στο SEO το WordPress;

Το WordPress προσφέρει πολλά εργαλεία και plugins που βοηθούν την Ταχύτητα και το SEO. Από caching plugins μέχρι εργαλεία για τη βελτιστοποίηση εικόνων και του περιεχομένου.

Θα το κάνω όσο πιο κατανοητό μπορώ, χωρίς οι παρακάτω αριθμοί που δίνω να παίζουν κάποιο ρόλο. Η χρήση τους γίνεται για ευκολότερη κατανόηση.

Ας πούμε οτι υπάρχει μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 10 για το πόσο εύκολα, με την καλύτερη ποιότητα μπορείς να βελτιστοποιήσεις την Ταχύτητα και το SEO του website σου, χωρίς να ξέρεις προγραμματισμό.

Το WordPress με 2 plugin μπορεί να σε πάει στο 7 αμέσως, σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνολογίες, που έχουν ενσωματωμένο SEO και Ταχύτητα στο 5 και θέλουν αρκετές τεχνικές γνώσεις για να πας στο 7 και στο 8.

Εταιρείες στην Ελλάδα & Ευελιξία

Στην Ελλάδα ο αριθμός από WordPress Development Agencies αλλά και Freelancers είναι αρκετά μεγάλος με τις περισσότερες να βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Ότι μπορείς για το x ή ψ λόγο να θες να αλλάξεις εταιρεία και μπορείς πολύ εύκολα να βρεις κάποια άλλη. Δεν είσαι δεσμευμένος σε επιλογές που θα κρατήσουν την επιχείρησή σου πίσω.

Επίσης σημαίνει ότι το κόστος Κατασκευής, Συντήρησης και Hosting είναι χαμηλότερο λόγω του ανταγωνισμού.

Σύνδεση WordPress με Μηχανογράφηση

Η σύνδεση του WordPress με τη Μηχανογράφηση (ERP, CRM, ATS, Booking Engine ή Πάροχο για myData κ.α.) είναι πάρα πολύ εύκολη με την χρήση Plugins.

Η κοινότητα παίζει τεράστιο ρόλο στην ποικιλία επιλογών. Που σε ωφελεί αυτό;

Μπορείς να βρεις φθηνότερες επιλογές ERP εταιρείας και πιο αξιόπιστες για όλες τις ανάγκες σου, επειδή υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Έργα μας σε WordPress

Η ομάδα μας έχει περισσότερα από 50 έργα κατασκευής Ιστοσελίδων σε WordPress με πολύ υψηλό ROI τα τελευταία δέκα χρόνια. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 διαφορετικά case studies για διαφορετικές ανάγκες.

Santoriniwinetrails

Η ιστοσελίδα santoriniwinetrails.gr έχει φτιαχτεί σε WordPress με πολύ συγκεκριμένα specification. Πολύ μεγάλη ταχύτητα σε κινητό και Desktop με χαμηλό κόστος. Η Ιλιάνα μας προμήθευσε με το υλικό αλλά και την εμφάνιση του site.

Drvanninou

Το site της κυρίας Αννίνου το έφτιαξε η ομάδα μας σε WordPress. Η επιλογή της τεχνολογίας καθώς και το UI/UX έγιναν με δική της καθοδήγηση. Η ομάδα μας κατάφερε να καλύψει όλες τις ανάγκες της, όσο πολλύπλοκες και αν ήταν.

inorato

Το inorato είναι μία ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από 6 βίλλες. Η ομάδα μας έφτιαξε την ιστοσελίδα σε WordPress λόγω της ανάγκης του Καταλύματος σε συνεχείς αλλαγές τόσο στον κώδικα όσο και στις Λειτουργίες του.

Τιμές Κατασκευής και Συντήρησης

Για να δεις τον τιμοκατάλογο κατασκευής Ιστοσελίδας σε WordPress, Συντήρησης, Hosting, αλλά και περισσότερα έργα μας κάνε εγγραφή στο site μας, είναι Δωρεάν.

Διάβασε όλο το Άρθρο

Εγγραφή now to read the full article and get access to all articles for subscribers only.

Subscribe
Έχεις ήδη Λογαριασμό; Είσοδος

Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Βγές στις πρώτες 3 θέσεις της Google.

Στείλε e-mail
Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Great! Έκανες Εγγραφή με Επιτυχία.

Καλωσήρθες πίσω! You've successfully signed in.

You've successfully subscribed to Cosmolink • SEO Digital Agency.

Επιτυχία! Δες το email σου με το link για την Είσοδο.

Success! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.