New

ΕΣΠΑ Ιστοσελίδες 2021-2027

Δείτε όλα τα Ενεργά ΕΣΠΑ για Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop και Marketing.

Τι είναι το E-E-A-T στο SEO;

Τι είναι το E-E-A-T στο SEO και γιατί είναι Σημαντικό το 2024;
Τι είναι το E-E-A-T στο SEO και γιατί είναι Σημαντικό το 2024;

Το E-E-A-T είναι τα αρχικά μίας δομής (framework) που χρησιμοποιεί η Google για να αξιολογεί την ποιότητα του περιεχομένου των Ιστοσελίδων. Τα αρχικά E-E-A-T σημαίνουν Experience (Εμπειρία), Expertise (Εξειδίκευση), Authoritativeness (Αυθεντία), and Trustworthiness (Αξιοπιστία). Έίναι από τους σημαντικότερους παράγοντες στο SEO ειδικά σε Ιστοσελίδες YMYL (Your Money Your Life).

Παρακάτω θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου γύρω από το E-E-A-T ώστε να θριαμβεύσεις στην δημιουργία περιεχομένου για το 2024.

Η ομάδα μας έχει εκτεταμένη εμπειρία στο SEO και κατ' επέκταση στο EEAT και το έχουμε εφαρμόσει σε πάνω από 100+ project σε Ελλάδα και Εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τι είναι το E-A-T στο SEO;

Το E-A-T είναι ένα ακρωνύμιο των λέξεων για την Εξειδίκευση (Expertise), Αυθεντία (Authoritativeness), και Αξιοπιστία (Trustworthiness). Αυτοί ήταν οι αρχικοί παράγοντες αξιολόγησης της ποιότητας ενός Ιστοτόπου πριν προστεθεί η Εμπειρία (Experience) τον Δεκέμβριο του 2022.

Ορισμός της Εμπειρίας στο SEO

Η εμπειρία ή αλλιώς experience είναι ο Χρόνος που έχεις αφιερώσει για να μάθεις ένα αντικείμενο. Η εμπειρία είναι αναντικατάστατη και μοναδική γιατί δηλώνει ότι κάτι το έχεις κάνει αμέτρητες φορές μέχρι να το τελειοποιήσεις. Πόσες ώρες έχεις αφιερώσει στην εφαρμογή του SEO;

Ο επίσημος ορισμός της Εμπειρίας (E-E-A-T) στο SEO από την Google
Ο επίσημος ορισμός της Εμπειρίας (E-E-A-T) στο SEO από την Google

Ορισμός της Ειδίκευσης στο SEO

Η ειδίκευση στο SEO ή αλλιώς expertise είναι η ακαδημαϊκή γνώση που έχεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι αξιολογητές της Google μετράνε την τεχνογνωσία σου και κατά πόσο μπορείς να μιλήσεις για ένα αντικείμενο σε βάθος και πιο βάθος είναι αυτό, στο περιεχόμενό σου.

Ο επίσημος ορισμός της Ειδίκευσης (E-E-A-T) στο SEO από την Google
Ο επίσημος ορισμός της Ειδίκευσης (E-E-A-T) στο SEO από την Google

Ορισμός της Αυθεντίας στο SEO

Η αυθεντία ή αλλιώς Authoritativeness είναι το επίπεδο γνώσεων και ελέγχου που κατέχει ένα πρόσωπο ή οργανισμός σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Η εγκυρότητα και το βάθος των γνώσεών σου μπορεί να κριθεί από την γνώμη τρίτων (αμερόληπτων) πηγών που αναφέρονται σε εσένα ή στην Σελίδα σου όπως της Wikipedia.

Ο επίσημος ορισμός της Αυθεντίας (E-E-A-T) στο SEO από την Google
Ο επίσημος ορισμός της Αυθεντίας (E-E-A-T) στο SEO από την Google

Ορισμός της Εμπιστοσύνης στο SEO

Η εμπιστοσύνη ή αλλιώς Trustworthiness στο SEO είναι ο βαθμός που οι χρήστες σου νιώθουν άνετα να συνδιαλλαγούν μαζί σου. Η αξιοπιστία κερδίζεται με διαφάνεια. Χρησιμοποίησε ίδιες πληροφορίες παντού και πρόσφερε ασφάλεια στους χρήστες σου και ξεκάθαρες Πολιτικές Προστασίας.

Ο επίσημος ορισμός της Εμπιστοσύνης (E-E-A-T) στο SEO από την Google
Ο επίσημος ορισμός της Εμπιστοσύνης (E-E-A-T) στο SEO από την Google

Τι είναι το YMYL (Your Money or Your Life) στο SEO;

Ο όρος YMYL στο SEO αναφέρεται σε Ιστοσελίδες που το περιεχόμενό τους μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία, την ευημερία, την ασφάλεια ή τα οικονομικά των χρηστών. Παραδείγματα περιεχομένου YMYL περιλαμβάνουν ιατρικές πληροφορίες, νομικές συμβουλές, οικονομικές συμβουλές και άλλα.

Εφάρμοσε τους κανόνες E-E-A-T και YMYL παντού στον Ιστοχώρο σου και θα δεις το περιεχόμενό σου να ανεβαίνει στην Google. Οι μηχανές αναζήτησης όπως και εσύ ψάχνουν και επιβραβεύουν το χρήσιμο, αξιόπιστο και ασφαλές περιεχόμενο.

Είναι το E-E-A-T παράγοντας κατάταξης;

Το E-E-A-T δεν είναι παράγοντας κατάταξης και δεν είναι αλγόριθμος. Επηρεάζει τον αλγόριθμο της Google παρόλα αυτά και μάλιστα πολύ δραστικά.
Το E-E-A-T είναι SEO trend για το 2024.

Έχουν οι Ιστοσελίδες βαθμολογία E-EAT;

Όχι, οι Ιστοσελίδες δεν έχουν βαθμολογία E-E-A-T. Η δομή λειτουργίας του E-E-A-T μετράει την ποιότητα και όχι κάποιο νούμερο. Οι αξιολογητές βέβαια βοηθούν τον αλγόριθμο της Google να σε βαθμολογήσει οπότε σου γυρνάει εμμέσως.

Ποιες ιστοσελίδες επηρεάζει το ΕEAT;

Όλες, ιδιαίτερα όμως τις Ιστοσελίδες που γράφουν πληροφορίες που θα επηρεάσουν καίρια την ζωή και τα οικονομικά σου. Δες τo σαν μια προσπάθεια της Google να σε προστατεύσει από κακόβουλα sites.

Πως εφαρμόζω το E-E-A-T στο Site μου;

Μπορείς να ξεκινήσεις με τις αρχικές οδηγίες εφαρμογής του E-E-A-T από την Google. Συνοπτικά, μίλα για αυτά που ξέρεις, παρουσίασε πηγές και δεδομένα, κάνε συνεργασίες στον κλάδο σου και παρουσίασέ τα όλα αυτά σε ένα ασφαλές και συνεπές στο διαδίκτυο website.

Πώς βάζω Εμπειρία σε μία Ιστοσελίδα;

Γράψε για αυτά που ξέρεις. Η εμπειρία δεν κρύβεται, το να ξέρεις πια είναι τα pain point της αγοράς σου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικά παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες. Να μιλάς για πολύ συγκεκριμένα πράγματα που λίγοι τα γνωρίζουν και θέλουν το χέρι του μάστορα.

Πως δείχνω την Τεχνογνωσία μου σε μία Ιστοσελίδα;

Η τεχνογνωσία παρουσιάζεται με δεδομένα επιστημονικού έργου. Παρουσίασε μελέτες και έγκυρες πηγές για αυτά που γράφεις και προσπάθησε να είσαι ακριβής βάση του ορισμού.

Πώς δείχνω την Αυθεντία μου σε ένα Site;

Η αυθεντία προβάλλεται από τα λόγια των συναδέλφων σου για εσένα και των πελατών σου. Εδώ βασίζονται και τα backlinks. Βέβαια μπορείς να δείξεις ότι είσαι master και να κερδίσεις την γνώμη των άλλων με πολύ καλύτερους τρόπους.

Εμείς χρησιμοποιούμε συνεργασίες, αναφορές από τα Social media και το YouTube και φυσικά Αξιολογήσεις.

Πώς δείχνω την Αξιοπιστία μου στην Google;

H Google ξέρει πότε είσαι αξιόπιστος ή για να το πω καλύτερο προσποιείται ότι ξέρει. Οι βασικές πληροφορίες που λαμβάνει είναι το τηλέφωνο, η διεύθυνση και γενικότερη συνέπεια της προβολής σου στο Internet. Ακόμα πρέπει να δει από εσένα ότι χρησιμοποιείς HTTPS και ότι προστατεύεις τα δεδομένα των χρηστών σου.


Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Βγές στις πρώτες 3 θέσεις της Google.

Στείλε e-mail
Rank 1# Keyword per time to Rank them All

Great! Έκανες Εγγραφή με Επιτυχία.

Καλωσήρθες πίσω! You've successfully signed in.

You've successfully subscribed to Cosmolink • SEO Digital Agency.

Επιτυχία! Δες το email σου με το link για την Είσοδο.

Success! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.